Vraag gratis een offerte op maat aan

Stel hier uw droombed met advies samen. Klik hier

De mythe van wolallergie

16 juni 2017

Eén van de meest voorkomende vragen die wij op onze info-avonden krijgen is de vraag of men er niet allergisch voor zou zijn. Daar scheppen we dan bij deze ook graag duidelijkheid in.

Een allergie voor het product “wol” komt eigenlijk nooit voor, hoewel sommige mensen wel een geïrriteerde huid ervaren wanneer ze in aanraking komen met bepaalde soorten wol. Dit heeft niet te maken met de wol op zich, maar met de diameter van de vezel. Wanneer men bijvoorbeeld een katoenen vezel die net zo ruw is zou aanraken, zou dezelfde irritatie zich voordoen.

Bij onze wol van het Merinosschaap kan zulke irritatie niet voorkomen omdat dit de fijnste wolvezels zijn die je kan vinden. Sterker nog, mensen met een geïrriteerde huid profiteren vaak van de therapeutische werking van deze wol aangezien hij een droog en constant klimaat levert waarin de huid zichzelf kan herstellen.

Eczeem is hiervan een duidelijk voorbeeld. Zo heeft een recente studie in Queensland aangetoond dat kinderen met eczeem ( 12-28% van alle kinderen) zonder uitzondering de rode huid zien wegtrekken bij overschakeling naar wol. (Bron: Australian Wool Innovation.)

Ook merken sommige mensen dat hun luchtwegen geprikkeld raken in de buurt van sommige wollen dekens. De oorzaak hiervan kan tweeërlei zijn.

Enerzijds wordt wol vaak chemisch gereinigd waardoor deze ontvette wol zijn natuurlijke bescherming kwijtspeelt en de wolvezel gaat afbreken en schilferen. Dit kan bij inademing zorgen voor irritatie. Bij natuurlijke, niet ontvette wol doet dit fenomeen zich niet voor.

De tweede oorzaak ligt hem in het feit dat niet ontvette wollen dekens droog en gezond blijven en van je bed een hygiënische plek maken waar geen schimmel wordt gevormd met huidschilfers en stof.

Om te voorkomen dat je luchtwegen geprikkeld raken is het dus enkel zaak om bij ingebruikname en nadien op regelmatige basis je wollen dekens en kussens te stofzuigen. Zo verwijder je alle boosdoeners met een handomdraai uit je bed en kan je als bevrijd gaan slapen.terug naar het overzicht

Een informatieavond van Slaappunt bij u thuis?

  • U zorgt voor 4 nieuwe gasten.
  • U ontvangt een waardebon van minimaal €200 die kan oplopen tot €370.
  • Uzelf en uw gasten hebben géén enkele koopverplichting.

Een gezellige informatieavond over gezond en heerlijk slapen.
Géén koopavond of –party. Lees hier meer over deze avond.

Boek een informatieavond

Een greep uit onze collectie

Bekijk al onze producten
Slaappunt